2011. december 29., csütörtök

Gréti könyvek Christine Nöstlingertől - Jelenlegi ára: 4 500 Ft


GRÉTI TÖRTÉNETE
Átlag család, átlag feletti súllyal. A gonosz szomszédok az ablakban vihognak, amikor Sackmeierék: Gréti, a kisöccse és a szülei begyömöszölik magukat a kocsijukba. Ám egyszercsak a mama lefogy, és más tekintetben is új életet kezd. Apuka dühöng, nem érti, miért nem elégszik meg felesége a családi háztartás vezetésével, s a nagylánnyá serdülő Gréti körüli változásokat sem tudja elfogadni. Egy szó, mint száz, a családban a feje tetejére áll minden. Visszatérhetnek-e a régi, békés napok? A gyerekek csak sodródnak, vagy ők is formálják az eseményeket? Mit tehet egy kamaszlány magáért és családjáért? A háromrészes regény - melynek első kötetét tartja "kezében" az olvasó - az Andersen-díjas osztrák írónő egyik legsikeresebb műve.
GRÉTI ÉS ÖCSI
Christine Nöstlinger háromrészes regényének második kötetében a kedves bécsi kislánynak, Sackmeier Grétinek nem csak a családjával, de hódolóival is meggyűlik a baja. "Gréti lázasan töprengett a Hinzelhez és Flóriánhoz fűződő felemás kapcsolatán. Az egyetlen sovány következtetés, amire jutott, az volt, hogy olyan pasit szeretne, aki úgy néz ki, mint Flórián, és olyan a lelke, mint Hinzelnek. De ilyen csak a mesében van, gondolta magában. Gréti természetesen Gabriellával is megbeszélte a dolgot. Gabriella gőzerővel próbálta megérteni Grétit, de nagyon nehezére esett, mert Hinzelt nagyon kedvelte, Flóriánt viszont ki nem állhatta. Gabriella azt tanácsolta, hogy alkalmazzon halogató taktikát, vagyis várja ki, amíg tisztába jön önmagával. - Ezt csinálom egy éve - mondta Gréti. - Ezért nem jutok az egyről a kettőre. "
GRÉTI SZERELMES
Egy görögországi nyaralás váratlan lehetősége, és Gréti életében minden a feje tetejére áll. Flórián megsértődik, s szakít, Hinzel pedig úgy eltűnik bánatával, mintha a föld nyelte volna el. Gréti tehát két szék között a pad alá esik, ám ebben a helyzetben válik világossá számára, hogy az érte versengő két fiú közül kihez áll közelebb, kinek a társaságára vágyik mindennél jobban...


Jelenlegi ára: 4 500 Ft

Az aukció vége: 2012-01-08 10:45
. Gréti könyvek Christine Nöstlingertől - Jelenlegi ára: 4 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése